Om deze reden mag hout nooit langer dan circa zes weken onbehandeld aan de buitenlucht blootgesteld zijn. Eerder behandeld houtwerk, onderdeel ontdoen van losse en/of ondeugdelijke verflagen. Alvorens het onderdeel wordt geschuurd dit goed reinigen met pingo cleaner. Na het reinigen goed nawassen met schoon water. Overgangen van kaal naar beschermd hout vloeiend schuren. Na het schuren het onderdeel stofvrij maken. De kale delen impregneren met Jotun visir klar. Veiligheidsinformatie jotun Visir Klar voor hout Impregneren, buiten bereik van kinderen bewaren.

soortelijk gewicht hout zo spoedig mogelijk behandeld te worden.

Jotun Visir Klar heeft een uitstekend indringend vermogen en zorgt hierdoor voor een effectieve bescherming van binnenuit. Technische eigenschappen Jotun Visir Klar voor hout afslank Impregneren. Type: Transparante houtgrondering voor buiten, kleur: Kleurloos, verpakking: 1, 3 en 10 liter. (EN 535-3 soortelijk gewicht:.92 kg/l, vaste stofgehalte (volume. Vlampunt: 63 c, verdunning: Terpentine (Niet noodzakelijk verwerkingsgegevens Jotun Visir Klarvoor hout Impregneren. Aanbevolen verbruik: Fijnbezaagd hout 4-7 mІ /L. Geschaafd hout 12-16 mІ/l, verdunning: niet verdunnen. Gereedschap: reinigen met terpetine, verwerkingsgereedschap: Kwast. Houtvochtigheid bij verwerking: Maximaal 18, verwerkingstemperatuur: niet beneden 5 c, droogtijden Stofdroog. 24 uur, opslag: Droog en vorstvrij bewaren, gebruiksaanwijzing Jotun Visir Klar voor hout Impregneren. Hout dat langer dan vier weken onbehandeld blootgesteld is aan het weer dient te wordenontdaan van losse houtvezels doormiddel van schuren.

soortelijk gewicht hout

Soortelijk gewicht, dichtheid soortelijke massa


Roductbeschrijving Jotun Visir Klar voor hout Impregneren. Jotun Visir Klar hout Impregneer Middel is een teveel speciaal waterresistente primer met speciale toevoegingen om bescherming te bieden tegen blauwschimmel en zwarte fungicide. Jotun Visir klar bindt losse houtvezels en zorgt voor een goede ondergrond voor het inklapbare verdere verfsysteem. De speciale pigmentatie beschermt het hout tegen gevaarlijke uv-straling. Naast het stabiliseren van nieuw en/of onbehandeld hout impregneert de jotun visir klar hout impregneer middel zeer goed. Product voordelen Jotun Visir Klar voor hout Impregneren. Jotun Visir Klar is door zijn samenstelling zeer waterafstotend. Jotun Visir Klar is uv bestendig.

Soortelijk, gewicht, dichtheid soortelijke massa


Flettine / horizontale slijpstoel horizontaal draaiend vlakke slijpschijf, meestal van gietijzer, waarop silicium carbide (in verschillende gradaties) met water vermengd, wordt gebruikt als slijpmiddel; ook stenen schijven voor voorpolijsten en houten en kurken schijven voor polijsten in gebruik; iedere handeling heeft meestal een eigen slijpstoel. Flexibele as voortgedreven door een motor kan aan het eind van een flexibele as graveergereedschap worden ingeklemd; (zie graveren I) vgl tandartsboor; voor het slijpen - van vlakglas -(oa figuurslijpen) moet water worden toegevoegd over de slijpschijven; flexible shaft * biegsame welle. Float glass vlakglas gemaakt volgens het engelse pilkington Brothers procede (1959 waarbij een continu getrokken glasfilm, vanuit de smeltoven over een bad van gesmolten tin loopt, waarbij de bovenzijde vlamgepolijst wordt; het geheel loopt door de koeloven en hoeft niet meer gepolijst te worden; float. Fusing / glasversmelting samensmelten van glas (met hetzelfde uitzettingscoefficient) door verhitting in een oven; een van de technieken die tegenwoordig zeer veel wordt toegepast, in velerlei vormen, zoals bv het samensmelten en vervormen van gekleurd vlakglas, of het samensmelten van kleurstaven tot een geheel, daarna. Fusing * verschmelzen. G, gemeng de samenstelling van de grondstoffen om een bepaalde glassoort te kunnen smelten;zorgvuldig gemengd in mengtroggen of in mengtrommels met toevoeging van scherven; (zie verder glassamenstelling) batch * gemenge * composition. Giettafel ijzeren plaat waarop gloeiend glas wordt uitgegoten, waarna met metalen rollen het afkoelende glas gestrekt en op gelijke dikte wordt gerold en na het koelen geslepen en gepolijst; een oude spiegelglastechniek.(zie ook bij Tiffany glas) hot glass rolling table * giesztisch.

soortelijk gewicht hout

E, email schilderen techniek waarmee fijn poederglas, vermengd met een vloeimiddel en kleurende metaaloxydes op de glaswand wordt aangebracht en door verhitting in het glas wordt ingebrand; wordt ook wel "brandschilderen" genoemd; er is transparant en dekkend (opaak) email; inbrandtemperatuur ca 500-550 C; nb het. Ook goud (glansgoud) en zilveremails worden toegepast, meestal in al aangemaakte vorm. Enamel painting * emailmalerei * peintur'email. Etsen van glas een decoratietechniek berustend op de inwerking van fluorwaterstofzuur op glas; delen die niet aangetast mogen worden moet men afdekken met een beschermende laag was, lak of wel bitumen (asphalt) waarin de figuren zijn royal uitgespaard;strijkbaar gemaakt met wasbenzine; mogelijkheden zijn:. Matetsen met fluorzouten als kaliumfluoride. Blanketsen / diepetsen met fluorwaterstofzuur en water.

Zuurpolijsten met fluorwaterstofzuur, zwavelzuur en water nb bij diepetsen wordt wel gebruik gemaakt van in overvangtechniek vervaardigde opelkaar liggende kleurlagen, waarbij de bovenste kleur plaatselijk wordt weggeetst. Etching (treatment with fluoric acid) * atzen (bearbeiten mit fluss-saure) grave'acide le verre, excentrische slijp-pan een ijzeren slijpschijf (ca 60 cm diameter die excentrisch heen en weer beweegt en langzaam draait, met watertoevoer en slijp- of polijstmiddel, wordt gebruikt voor het vlak slijpen, voorpolijsten. Slijpen en polijsten van edel- en halfedelstenen; orbital lapping machine (reciprolap) * schwingschleifer. F, ferry / ferrie massief ijzeren staaf voor het keien van glas voor bv been en voet aan een kelk of een oor aan een kan of bowlkopje. D., een speciale "ferry" wordt ook gebruikt om glas te brengen naar de persvorm of centrifuge in handbedrijf (met bol aan het einde om over te keien de "persferry nb "ferry" is een verbastering van het franse "ferret". Gather iron / bit iron * anfangeisen / auffangeisen * ferret.

Extra werkblad soortelijk gewicht

Crackle technique * craquelee technik * verre meenemen craquele. D dalle de verre met de hand gegoten glastegel ca 20x30x2.5 cm dik, verkrijgbaar in vele kleuren; gebruikt voor glas-in-beton of glas in kunststofvatting voor monumentale doeleinden. Slab glass * dallglas * dalles de verre. Draadglastechnieken verzamelnaam voor decoratietechnieken, waarbij gekleurde glasdraden (meestal opaalwit of verschillend gekleurd) door de porst lever worden opgenomen; ze kunnen zijn voorbereid op een pastorale, daardoor samengesmolten, waar de cylindrisch voorbereide porst overheen wordt gerold, of in een "optiekvorm" gerangschikt en door de porst worden opgenomen. Oorspronkelijk uit Murano 16e eeuw (zie verder onder pastorale glassthread techniques * fadenglas / fadentechniken * verre filigrane. Draadversiering / glasdraadversiering vooraf gemaakte (getrokken) gekleurde glasstaafjes kunnen zowel inwendig als uitwendig als versieringstechniek toegepast worden; ook kan een glasdraad rond een object "getrokken" worden, uitgaande van een "spits" voorgewarmde kleurstaaf, die snel als een spiraal om het warme object wordt aangebracht; zie verder. Duimblazen "de geboorte van de luchtbel na het eerste keien, wordt een korte stoot lucht in de pijp geblazen en met een nat gemaakte duim het mondstuk afgesloten; de pijp blijft rondgedraaid; door de warmte van het glas zet de ingeblazen lucht uit en vormt.

soortelijk gewicht hout

Soortelijk gewicht - english translation - dutch-English dictionary

Zie verder bij glasmaker. Glassblower / mouldblower overtollige * einblaser / formblaser * souffleur. Centrifugeren een centrifuge, waarop een buitenvorm is vastgeklemd, waarin gloeiend glas wordt gebracht (een juiste hoeveelheid afgeknipt snel laten draaien: door de middelpuntvliedende kracht kruipt het glas omhoog tot aan de bovenrand. De snelheid, dus ook het kruipen, kan geregeld worden - tot het glas gestold is en uit de vorm genomen om in de koeloven geplaatst, af te koelen; een techniek vooral gebruikt voor zg Fresnellenzen en tv buizen; nb Orrefors in Zweden produceerde prachtige gekleurde. Een techniek met toekomst voor gebruiksglas! Centrifugating / spinning * schleudern * centrifuger. Craquele techniek mat-witte of glanzend-zwarte verrijking van de glasoppervlakte door het opdampen op de warme porst (in een iriseertrommel) van een laag tinchloride; bij het verder uitblazen, vrij of in een vorm, ontstaan barstjes in de metaallaag, omdat die niet mee kan uitzetten met het.

Bladgoud versiering het is mogelijk tijdens het maken van een objekt, bladgoud (ook andere metaalfolies mogelijk) op de porst aan te brengen. Veel toegepast in Murano, later rond 1900 in Frankrijk (Ecole de nancy tegenwoordig. Door de japanner Kohei fujita gebruikt bij zijn dozen met deksel. Gold-foil decoration * blattgold dekor * inclusions de feuilles de metal. Boheemse plaats / boheemse werkwijze er wordt staande gewerkt door de glasmaker, met de pijp (of pontie) over een vork rollend, verbonden aan een welzenblik en een waterbak voor de klotsen; het eerste bolletje aan de pijp (de "kulbel" of "kulf wordt aan een standaard. Bohemian working * bohmischer werkstelle /-arbeitstechnik * place bohemienne. Bool leerdamse aanduiding voor de verhoging rond de oven of voor de oven: de werkvloer; vanaf de verhoging blaast de carreur bachbloesem in de op de grondvloer staande, nat gehouden vormen. Nb verbastering van het duitse "bohle" (dikke plank of houten vloer) blowing platform * bohle / buhne. C, carreur / vormblazer / kelkenblazer de glasblazer die de paraison in de houten of gietijzeren vorm blaast, die door de glasmaker verder wordt bewerkt.

M: soortelijk, gewicht, dichtheid soortelijke

Lexicon by sybren valkema, all rights reserved. No part of this list may be reproduced, stored in a database or retrieval system, or published, in any form or in any way, electronically, mechanically, by print, photoprint, microfilm or any other means without prior written permission from the director of the Vrij Glas. A, afbrandmachine een moderne machine die bv de kap van een net geblazen kelk kan verwijderen. Een ring van vlammetjes, op de juiste rotterdam plaats te richten op het ronddraaiende glas - waarna de vlammetjes ook de liprand rond branden en vlampolijsten. Nb vroeger was het een "afspring-machine" die door middel van diamantkrasjes op de juiste hoogte en een daarop gericht vlammetje, al ronddraaiend de kap los liet springen, waarna de mondrand werd geslepen en vlamgepolijst; burn-of machine/flame cutter * abbrennmachine. Antiek glas (echt-) in handbedrijf vervaardigde vlakglassoort, via het blazen van grote (al of niet gekleurde) cylinders, die in de lengte worden opengesneden en in een speciale oven gevlakt en gekoeld; in het smeltproces kan men bewust bv luchtbelletjes introduceren, ook verschillende kleuren kunnen. B blaaspijp / pijp holle buis (rohr) met mondstuk (snep) en stalen conische kop (navel) waarmee gesmolten glas uit de oven wordt gehaald (keien) om in een vorm (mal) te blazen of om uit de vrije hand een objekt te maken; lengte.20-1.50 m;. Men veronderstelt dat met de uitvinding van de blaaspijp omstreeks het begin van onze jaartelling, aanvankelijk ook met glazen pijpen gewerkt werd. Blowing iron / blowpipe / pipe * pfeife / glasmacherpfeife * la canne / felle / tige.

Soortelijk gewicht hout
Rated 4/5 based on 873 reviews